Isolatie Hulsberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hulsberg? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Hulsberg. We staan stil bij topics als isolatie van verwarmingsbuizen en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hulsberg-6336

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6336
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest rendabele acties om je woning in Hulsberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hulsberg is financieel toegankelijk beginnend bij € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en het rendement ligt op zo’n €225 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, folie, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hulsberg kost zo’n €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Het rendement is al snel €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Hiermee bespaar je ongeveer €960 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we diverse alternatieve vormen. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hulsberg (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste wereld? Woning Hulsberg isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. Dat komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hulsberg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€615
(€4950)
€1150
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€195
(€2600)
€315
(€3200)
Spouwmuur€375
(€1750)
€440
(€2225)
€815
(€3250)
HR++ glas€245
(€2800)
€325
(€3675)
€425
(€5200)
isolatie hulsberg 6336

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Hulsberg?

Waarom mijn woning in Hulsberg isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en dat levert gemiddeld op €200 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hubo, Hornbach, Formido, Gamma, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nuth

Mede door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Hulsberg een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nuth.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nuth
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hulsberg. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Hulsberg wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hulsberg voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Hulsberg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen