Isolatie Schimmert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Schimmert? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie Schimmert. We staan stil bij items als verwarmingsbuizen isoleren en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-schimmert-6333

 • Snelle terugverdientijd
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6333
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref jij de populairste manieren om je woning in Schimmert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schimmert is goed te betalen (ongeveer € 770 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Schimmert kost +/- €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13400. Dit levert op plusminus €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we allerlei aantrekkelijke opties. Hierna behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Schimmert (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende samenleving? Woning Schimmert isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Schimmert. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3700)
€805
(€5800)
€1120
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€280
(€1800)
€395
(€3400)
Spouwmuur€390
(€1150)
€710
(€2175)
€805
(€3425)
HR++ glas€225
(€2350)
€260
(€3250)
€440
(€4825)
isolatie schimmert 6333

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Schimmert?

Waarom mijn woning in Schimmert isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nuth

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Schimmert een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nuth.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nuth
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Schimmert. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Schimmert wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Schimmert voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Schimmert. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen