Isolatie Well

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Well? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Well. Je komt meer te weten over items als deuren isoleren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-well-5855

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Speciale groene leningen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Well te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Well is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 830 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1725 en de besparing loopt op tot €240 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, steenwol, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Well kost je zo’n €5100. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het voordeel is zo’n €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er meerdere vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Well (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een duurzame gemeenschap? Woning Well isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Well. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3750)
€665
(€5600)
€1130
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€175
(€2550)
€390
(€2950)
Spouwmuur€390
(€1550)
€630
(€2225)
€875
(€3150)
HR++ glas€235
(€2250)
€300
(€4200)
€405
(€4975)
isolatie well 5855

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Well?

Waarom mijn woning in Well isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en besparen tot €345, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Praxis, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Limburg

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Well een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen.nl voor de status in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Limburg
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Well. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Well wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Well voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Well. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen