Isolatie Wellerlooi

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wellerlooi? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering zoals isolatie binnenkant gevel of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Wellerlooi. We gaan aan de slag met items als binnenmuren isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-wellerlooi-5856

 • Hoog rendement
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Meer stilte in huis
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5856
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Wellerlooi te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wellerlooi is betaalbaar (al vanaf € 870 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €275 (jaarlijkst, prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1900 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wellerlooi kost ongeveer €5650. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is plusminus €880 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Wellerlooi (maart 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Wellerlooi isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wellerlooi. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€585
(€6450)
€1030
(€9650)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€175
(€2100)
€360
(€2850)
Spouwmuur€230
(€1275)
€580
(€2300)
€915
(€3400)
HR++ glas€225
(€2375)
€330
(€3725)
€380
(€4450)
isolatie wellerlooi 5856

Plaatsen in de omgeving:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Wellerlooi?

Waarom mijn woning in Wellerlooi isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en dat bespaart tot €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Limburg

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 20 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Wellerlooi een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Bergen Limburg
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wellerlooi. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Wellerlooi wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wellerlooi voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Wellerlooi. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen