Isolatie Siebengewald

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Siebengewald? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals spouwmuurisolatie of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Siebengewald. Je kunt denken aan topics als tussenwanden isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-siebengewald-5853

 • Flinke besparing
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Ook geluidswerend
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5853
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check jij de populairste stappen om een woning in Siebengewald te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Siebengewald is goed te betalen (al vanaf € 850 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Siebengewald kost je zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11300. Het voordeel is pakweg €840 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er meerdere vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Siebengewald (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Siebengewald isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 p/jaar. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Siebengewald. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4300)
€625
(€6550)
€980
(€8900)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€195
(€1950)
€355
(€3500)
Spouwmuur€180
(€1150)
€640
(€1925)
€800
(€3225)
HR++ glas€190
(€2225)
€335
(€3050)
€450
(€4450)
isolatie siebengewald 5853

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Siebengewald?

Waarom mijn woning in Siebengewald isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en besparen tot €255 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Limburg

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Siebengewald een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Limburg
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Siebengewald. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Siebengewald wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Siebengewald voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Siebengewald. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen