Isolatie Bergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bergen? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van de kruipruimte of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Bergen. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-bergen-5854

 • Significant lagere energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Rust en comfort in huis
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5854
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref je de populairste onderdelen om jullie woning in Bergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bergen is voordeling (al vanaf +/- € 720 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €190 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1725 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bergen kost zo’n €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12600. Het rendement is ong. €930, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Bergen (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een milieuvriendelijke samenleving? Woning Bergen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bergen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€625
(€6600)
€1200
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€275
(€1750)
€315
(€2750)
Spouwmuur€320
(€1675)
€570
(€2125)
€785
(€3125)
HR++ glas€225
(€2250)
€290
(€3175)
€415
(€5175)
isolatie bergen 5854

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Bergen?

Waarom mijn woning in Bergen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725, dat betekent een winst van 235 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna lees je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Gamma, Formido, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Limburg

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Bergen een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Limburg
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Bergen. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Bergen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Bergen voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Bergen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen