Isolatie Wijk aan Zee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wijk aan Zee? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Wijk aan Zee. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van verwarmingsbuizen en energiebespaarlening. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wijk-aan-zee-1949

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1949
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Wijk aan Zee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijk aan Zee is voordeling (ongeveer € 970 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wijk aan Zee kost doorgaans €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11500. Je profiteert van plusminus €950 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wijk aan Zee (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Wijk aan Zee isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 p/jaar. Hierna tref je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Wijk aan Zee. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€785
(€4800)
€920
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€180
(€2150)
€335
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1025)
€610
(€2700)
€915
(€3600)
HR++ glas€225
(€2025)
€300
(€3350)
€420
(€5250)
isolatie wijk-aan-zee 1949

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Wijk aan Zee?

Waarom mijn woning in Wijk aan Zee isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Karwei, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beverwijk

Door de ondersteuning van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wijk aan Zee een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.beverwijk.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beverwijk
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wijk aan Zee. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wijk aan Zee wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wijk aan Zee voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Wijk aan Zee. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen