Isolatie Spaarndam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Spaarndam? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals de zolder isoleren en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie Spaarndam. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-spaarndam-2063

 • Structureel lagere energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2063
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Spaarndam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Spaarndam is interessant (gemiddeld zo’n € 740 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €200 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Spaarndam kost plusminus €4900. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €960. Het rendement is al snel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Dit levert op zo’n €840 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we diverse populaire vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Spaarndam (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Woning Spaarndam isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 p/jaar. Hierna tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Spaarndam. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€745
(€7500)
€1100
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€235
(€2600)
€315
(€3450)
Spouwmuur€200
(€1275)
€680
(€2775)
€935
(€3225)
HR++ glas€215
(€1925)
€270
(€3625)
€430
(€4550)
isolatie spaarndam 2063

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Spaarndam?

Waarom mijn woning in Spaarndam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlem

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Spaarndam extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlem.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Haarlem
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Spaarndam. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Spaarndam wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Spaarndam voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Spaarndam. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen