Isolatie Ureterp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ureterp? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als binnenmuren isoleren of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Ureterp. Dit kan gaan om items als tochtprofielen en Rc-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ureterp-9247

 • Lagere maandlasten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Kies voor duurzame warmte
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9247
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Ureterp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ureterp kan zeer goedkoop beginnend bij € 850 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ureterp kost plusminus €4550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. De besparing loopt op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Dit levert op pakweg €980, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er verschillende alternatieve opties. Hieronder beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Ureterp (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Ureterp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 p/jaar. Hierna check je de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ureterp. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€595
(€7500)
€1180
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€175
(€2350)
€375
(€3100)
Spouwmuur€210
(€1050)
€430
(€2000)
€840
(€3075)
HR++ glas€215
(€2400)
€270
(€3050)
€380
(€4575)
isolatie ureterp 9247

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ureterp?

Waarom mijn woning in Ureterp isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Delta of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300, waarbij u een besparing realiseert van €325 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Met hulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Ureterp een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ureterp. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ureterp wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ureterp voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Ureterp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen