Isolatie Frieschepalen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Frieschepalen? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je bruikbare informatie over isolatie Frieschepalen. Bijvoorbeeld items als isolerende kozijnen en deuren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-frieschepalen-9249

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9249
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de meest populaire methodes om je woning in Frieschepalen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Frieschepalen kan zeer goedkoop beginnend bij € 900 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €220 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Frieschepalen kost doorgaans €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1140. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. De winst is ongeveer €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er verschillende populaire oplossingen. Hieronder benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Frieschepalen (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke wereld? Woning Frieschepalen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat is dus al gauw €1025 (jaarlijks). Hierna komen we met de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Frieschepalen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€855
(€7150)
€970
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€175
(€2500)
€380
(€3300)
Spouwmuur€340
(€875)
€450
(€2725)
€810
(€3675)
HR++ glas€240
(€2600)
€265
(€4275)
€420
(€5025)
isolatie frieschepalen 9249

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Frieschepalen?

Waarom mijn woning in Frieschepalen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425 en dat bespaart tot €215 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Via (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Frieschepalen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Frieschepalen. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Frieschepalen wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Frieschepalen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Frieschepalen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen