Isolatie Siegerswoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Siegerswoude? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering als de vloer isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Siegerswoude. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en verschillende materialen. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-siegerswoude-9248

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Voor iedere portemonnee
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9248
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje tref jij de meest interessante methodes om een woning in Siegerswoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Siegerswoude is interessant (om en nabij de € 890 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Siegerswoude kost +/- €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1170. Het rendement is al snel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13300. Je profiteert van ongeveer €850 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Siegerswoude (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Woning Siegerswoude isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Siegerswoude. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€615
(€5650)
€1010
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€265
(€2100)
€300
(€3100)
Spouwmuur€235
(€1225)
€470
(€2350)
€815
(€3325)
HR++ glas€210
(€2650)
€270
(€3600)
€380
(€5025)
isolatie siegerswoude 9248

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Siegerswoude?

Waarom mijn woning in Siegerswoude isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Siegerswoude een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Siegerswoude. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Siegerswoude wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Siegerswoude voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Siegerswoude. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen