Isolatie Olterterp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Olterterp? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel zoals de kruipruimte isoleren en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Olterterp. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-olterterp-9246

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook geluidswerend
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9246
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl tref je de populairste methodes om je woning in Olterterp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Olterterp is voordeling (vanaf € 930 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Olterterp kost plusminus €5600. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het voordeel is grofweg €810, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog enkele rendabele uitvoeringen. Hierna beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Olterterp (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Woning Olterterp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Olterterp. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€765
(€6200)
€1220
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€285
(€1750)
€390
(€3500)
Spouwmuur€345
(€1350)
€580
(€2475)
€885
(€3000)
HR++ glas€210
(€1975)
€325
(€3475)
€425
(€4650)
isolatie olterterp 9246

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Olterterp?

Waarom mijn woning in Olterterp isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Delta of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en dat levert gemiddeld op €225 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Mede door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Olterterp een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Olterterp. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Olterterp wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Olterterp voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Olterterp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen