Isolatie Nij Beets

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nij Beets? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties als isolatie binnenkant gevel en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Nij Beets. We bespreken zaken als isolatie van buitenmuren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-nij-beets-9245

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Zet het milieu op 1
 • Voor iedere portemonnee
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9245
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand vind je de meest rendabele manieren om je woning in Nij Beets te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nij Beets kan erg voordelig (rond de € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nij Beets kost plusminus €4800. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is ong. €900, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er diverse vaak toegepaste opties. Hieronder praten we over de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nij Beets (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste wereld? Woning Nij Beets isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale prijs zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Nij Beets. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3450)
€745
(€4850)
€1090
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€230
(€2000)
€395
(€3150)
Spouwmuur€245
(€1000)
€540
(€2625)
€835
(€3375)
HR++ glas€235
(€2525)
€260
(€4000)
€400
(€4750)
isolatie nij-beets 9245

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nij Beets?

Waarom mijn woning in Nij Beets isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025 en besparen tot €205 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Nij Beets extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nij Beets. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Nij Beets wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nij Beets voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Nij Beets. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen