Isolatie Heukelom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heukelom? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering als het dak isoleren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je diverse informatie over isolatie Heukelom. We bespreken zaken als de garage isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-heukelom-5066

 • Significant lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Een duurzame oplossing
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check jij de meest populaire onderdelen om je woning in Heukelom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heukelom is goed te betalen (vanaf plusminus € 720 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €235 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heukelom kost doorgaans €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Dit levert op grofweg €800 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zijn er nog meer alternatieve werkzaamheden. Hierna beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Heukelom (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Heukelom isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Heukelom. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€625
(€6450)
€1150
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€230
(€1650)
€380
(€3500)
Spouwmuur€390
(€1650)
€510
(€2725)
€790
(€3300)
HR++ glas€225
(€2525)
€290
(€3875)
€430
(€4625)
isolatie heukelom 5066

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Heukelom?

Waarom mijn woning in Heukelom isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825 en geeft een besparing van €280, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Multimate, Praxis, Karwei, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oisterwijk

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Heukelom een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oisterwijk.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oisterwijk
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Heukelom. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heukelom wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Heukelom voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Heukelom. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen