Isolatie Moergestel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Moergestel? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je bruikbare informatie over isolatie Moergestel. Dit kan gaan om topics als isolatie van de kruipruimte en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-moergestel-5066

 • Een flink lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Moergestel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Moergestel is interessant (vanaf € 890 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Moergestel kost om en nabij de €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11200. De winst is circa €960 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verschillende alternatieve vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Moergestel (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Moergestel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per 12 maanden. Op deze website komen we met de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Moergestel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€765
(€6650)
€1030
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€190
(€2650)
€370
(€3050)
Spouwmuur€400
(€1075)
€670
(€2125)
€905
(€3525)
HR++ glas€190
(€2750)
€270
(€4150)
€385
(€4825)
isolatie moergestel 5066

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Moergestel?

Waarom mijn woning in Moergestel isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800 en dat bespaart tot €230, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Karwei, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oisterwijk

Door opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Moergestel een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oisterwijk.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oisterwijk
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Moergestel. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Moergestel wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Moergestel voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Moergestel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezonde leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen