Isolatie Voorhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Voorhout? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna lees je handige informatie over isolatie Voorhout. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als kieren dichten en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-voorhout-2216

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Interessante energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2216
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna check je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Voorhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Voorhout kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €190 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1600 en de besparing loopt op tot €280 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Voorhout kost doorgaans €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €960. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Hiermee bespaar je circa €810 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zien we nog enkele interessante mogelijkheden. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Voorhout (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Voorhout isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Voorhout. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€625
(€4750)
€910
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€215
(€2300)
€375
(€2950)
Spouwmuur€225
(€1675)
€590
(€2150)
€930
(€3275)
HR++ glas€245
(€2650)
€335
(€4225)
€420
(€4700)
isolatie voorhout 2216

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Voorhout?

Waarom mijn woning in Voorhout isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en dat bespaart tot €240 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan check je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Teylingen

Door subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Voorhout een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.teylingen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Teylingen
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Voorhout. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Voorhout wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Voorhout voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Voorhout. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen