Isolatie Sassenheim

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sassenheim? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals dakisolatie of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Sassenheim. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de gevel en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-sassenheim-2170

 • Minder energielasten
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2170
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk je de meest populaire methodes om je woning in Sassenheim te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sassenheim is voordeling (om en nabij de € 720 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1925 en de besparing loopt op tot €285 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sassenheim kost je zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13200. Dit levert op ongeveer €880 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Sassenheim (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Woning Sassenheim isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Sassenheim. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€835
(€7400)
€1000
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€180
(€1850)
€300
(€2850)
Spouwmuur€200
(€1700)
€670
(€2225)
€910
(€3125)
HR++ glas€205
(€2775)
€265
(€3825)
€440
(€5400)
isolatie sassenheim 2170

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Sassenheim?

Waarom mijn woning in Sassenheim isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en geeft een besparing van €230 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hornbach, Gamma, Formido, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Teylingen

Via een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Sassenheim een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.teylingen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Teylingen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sassenheim. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Sassenheim wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sassenheim voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Sassenheim. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen