Isolatie De Zilk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in De Zilk? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals de kruipruimte isoleren en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie De Zilk. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als radiatorisolatie en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-zilk-2191

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2191
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in De Zilk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in De Zilk is goedkoop (vanaf zo’n € 850 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in De Zilk kost je zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1200. De besparing loopt op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12700. Hiermee bespaar je pakweg €830 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in De Zilk (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning De Zilk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in De Zilk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€675
(€4850)
€970
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€190
(€1700)
€320
(€3600)
Spouwmuur€195
(€1075)
€470
(€1900)
€870
(€3300)
HR++ glas€240
(€2075)
€260
(€3625)
€405
(€4675)
isolatie de-zilk 2191

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in De Zilk?

Waarom mijn woning in De Zilk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en dat bespaart tot €230 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordwijkerhout

Via subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in De Zilk een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noordwijkerhout.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Noordwijkerhout
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in De Zilk. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan De Zilk wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Zilk voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in De Zilk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen