Isolatie Urmond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Urmond? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vloer of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Urmond. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over gevelisolatie en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-urmond-6129

 • Lagere maandlasten
 • Geen vochtproblemen
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6129
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna achterhaal je de interessantste onderdelen om een woning in Urmond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Urmond is voordeling (al vanaf € 880 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Urmond kost +/- €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Hiermee bespaar je circa €870, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Urmond (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Woning Urmond isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. De besparing komt neer op €975 p/jaar. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Urmond. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4250)
€835
(€6050)
€1220
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€225
(€2250)
€345
(€3350)
Spouwmuur€220
(€1525)
€530
(€2525)
€890
(€3650)
HR++ glas€245
(€2100)
€300
(€3675)
€360
(€4600)
isolatie urmond 6129

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Urmond?

Waarom mijn woning in Urmond isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en geeft een besparing van €225 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Gamma, Hubo, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stein

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de kosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Urmond extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentestein.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stein
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Urmond. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Urmond wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Urmond voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Urmond. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen