Isolatie Lierop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lierop? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals dakisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Lierop. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en energiebespaarlening. Meteen besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-lierop-5715

 • Minder energielasten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Weinig geluid in de woning
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5715
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref jij de meest interessante stappen om een woning in Lierop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lierop kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 880 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €240 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, dekens, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lierop kost ongeveer €5300. Doe je het zelf? Dan kost het circa €960. De besparing loopt op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11000. Dit levert op plusminus €940 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lierop (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een duurzame toekomst? Woning Lierop isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De besparing komt neer op €900 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lierop. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€765
(€6750)
€1050
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€275
(€2100)
€355
(€3250)
Spouwmuur€320
(€1175)
€570
(€2425)
€805
(€3650)
HR++ glas€235
(€2075)
€325
(€3950)
€390
(€4650)
isolatie lierop 5715

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lierop?

Waarom mijn woning in Lierop isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Someren

Mede door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Lierop extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.someren.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Someren
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lierop. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Lierop wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Lierop voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Lierop. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen