Isolatie Nuenen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nuenen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van muren en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Nuenen. Je leest uitvoerig over items als radiatorisolatie en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nuenen-5671

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna lees jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Nuenen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nuenen kan erg voordelig beginnend bij € 990 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn gemiddeld €1975 en de besparing loopt op tot €225 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nuenen kost gemiddeld €5250. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Je profiteert van ong. €790 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende rendabele oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Nuenen (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Nuenen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nuenen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€625
(€5500)
€1100
(€9350)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€170
(€1650)
€345
(€3000)
Spouwmuur€210
(€950)
€640
(€2400)
€880
(€3350)
HR++ glas€245
(€2775)
€285
(€4200)
€440
(€5125)
isolatie nuenen 5671

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nuenen?

Waarom mijn woning in Nuenen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €330 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Nuenen een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nuenen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nuenen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Nuenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Nuenen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Nuenen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen