Isolatie Nuenen, Gerwen en Nederwetten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als de vloer isoleren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als HR++ glas en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Groene investering
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk jij de meest interessante methodes om jullie woning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is goedkoop (al vanaf +/- € 720 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €190 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kost ongeveer €4500. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Het rendement is al snel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Het voordeel is om en nabij €800 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er nog een aantal populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Nuenen, Gerwen en Nederwetten isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. Dat komt neer op €1125 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3100)
€575
(€6900)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€260
(€1650)
€370
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1525)
€550
(€2450)
€850
(€3425)
HR++ glas€250
(€2275)
€285
(€3350)
€400
(€4550)
isolatie nuenen-gerwen-en-nederwetten 5671

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Waarom mijn woning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €255, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Nuenen, Gerwen en Nederwetten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nuenen.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Nuenen, Gerwen en Nederwetten wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Nuenen, Gerwen en Nederwetten voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen