Isolatie Soesterberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Soesterberg? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je bruikbare informatie over isolatie Soesterberg. We gaan aan de slag met onderwerpen als tochtwering en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-soesterberg-3769

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3769
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de meest populaire manieren om jullie woning in Soesterberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Soesterberg kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 920 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1750 en het rendement ligt op zo’n €265 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, glaswol, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Soesterberg kost plusminus €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Daarmee bespaar je ongeveer €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er nog enkele rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Soesterberg (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke wereld? Woning Soesterberg isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Soesterberg. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3350)
€815
(€5050)
€1010
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€190
(€2150)
€385
(€3500)
Spouwmuur€320
(€750)
€620
(€2525)
€845
(€3375)
HR++ glas€225
(€2525)
€330
(€3275)
€375
(€4550)
isolatie soesterberg 3769

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Soesterberg?

Waarom mijn woning in Soesterberg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3275, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Soest

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg een kwart van de tarieven kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Soesterberg een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.soest.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Soest
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Soesterberg. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Soesterberg wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Soesterberg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Soesterberg. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen