Isolatie Lage Vuursche

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lage Vuursche? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Lage Vuursche. We staan stil bij items als isolerende raambekleding en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-lage-vuursche-3749

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Een warmere én stillere woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3749
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest interessante stappen om je woning in Lage Vuursche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lage Vuursche kan zeer goedkoop beginnend bij € 840 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1625 en de winst ligt rond de €265 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lage Vuursche kost zo’n €5750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €990. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Het rendement is pakweg €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er allerlei alternatieve opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Lage Vuursche (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame maatschappij? Woning Lage Vuursche isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Lage Vuursche. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3600)
€605
(€7100)
€1000
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€285
(€1850)
€400
(€3450)
Spouwmuur€320
(€1575)
€500
(€2625)
€910
(€3650)
HR++ glas€205
(€2200)
€280
(€3800)
€355
(€4475)
isolatie lage-vuursche 3749

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lage Vuursche?

Waarom mijn woning in Lage Vuursche isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en geeft een besparing van €240 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Baarn

Door de ondersteuning van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Lage Vuursche een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.baarn.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Baarn
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Lage Vuursche. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Lage Vuursche wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lage Vuursche voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Lage Vuursche. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen