Isolatie Drachten-Azeven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Drachten-Azeven? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties als de spouwmuur isoleren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over isolatie Drachten-Azeven. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals je dak isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-drachten-azeven-9207

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9207
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl lees jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Drachten-Azeven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Drachten-Azeven is goed te betalen (al vanaf +/- € 840 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €215, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, steenwol, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Drachten-Azeven kost doorgaans €5900. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. De besparing loopt op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is ong. €810 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zijn er nog een aantal populaire mogelijkheden. Hieronder behandelen we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Drachten-Azeven (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Drachten-Azeven isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Drachten-Azeven. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4300)
€705
(€6500)
€1240
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€285
(€2650)
€355
(€3000)
Spouwmuur€250
(€1250)
€700
(€2250)
€935
(€3625)
HR++ glas€200
(€2000)
€295
(€3650)
€385
(€5100)
isolatie drachten-azeven 9207

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Drachten-Azeven?

Waarom mijn woning in Drachten-Azeven isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Formido, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Drachten-Azeven een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Drachten-Azeven. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Drachten-Azeven wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Drachten-Azeven voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Drachten-Azeven. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen