Isolatie Bocholtz

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bocholtz? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen als muren isoleren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna lees je nuttige informatie over isolatie Bocholtz. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bocholtz-6351

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Zet het milieu op 1
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6351
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand achterhaal je de interessantste onderdelen om je woning in Bocholtz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bocholtz is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 840 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bocholtz kost je zo’n €5600. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. De besparing loopt op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11400. Daarmee bespaar je plusminus €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal alternatieve oplossingen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bocholtz (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Bocholtz isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Bocholtz. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4200)
€885
(€4700)
€1200
(€9650)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€250
(€1850)
€335
(€2850)
Spouwmuur€350
(€1475)
€730
(€2350)
€855
(€3525)
HR++ glas€235
(€2675)
€320
(€3350)
€425
(€5100)
isolatie bocholtz 6351

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Bocholtz?

Waarom mijn woning in Bocholtz isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en dat bespaart tot €245, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Simpelveld

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Bocholtz een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.simpelveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Simpelveld
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bocholtz. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij onderstaande tips creëer je een isolatieplan Bocholtz wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bocholtz voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Bocholtz. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen