Isolatie Baneheide

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Baneheide? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen als de bodem isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Baneheide. We gaan aan de slag met items als de kruipruimte isoleren en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-baneheide-6353

 • Flinke besparing
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6353
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop vind je de populairste methodes om je woning in Baneheide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Baneheide is financieel toegankelijk (plusminus € 930 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1975 en het bespaart circa €280, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Baneheide kost zo’n €4950. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. De besparing loopt op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het rendement is circa €820 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende aantrekkelijke opties. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Baneheide (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Baneheide isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Baneheide. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3450)
€745
(€4700)
€1020
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€280
(€2400)
€385
(€2850)
Spouwmuur€205
(€1575)
€610
(€2775)
€875
(€3075)
HR++ glas€195
(€2000)
€320
(€3700)
€450
(€5125)
isolatie baneheide 6353

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen voor een isolatiespecialist in Baneheide?

Waarom mijn woning in Baneheide isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875 en geeft een besparing van €335, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Multimate, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Simpelveld

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Baneheide een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.simpelveld.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Simpelveld
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Baneheide. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Baneheide wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Baneheide voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Baneheide. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen