Isolatie Hoensbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hoensbroek? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Hoensbroek. We staan stil bij topics als triple glas en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hoensbroek-6431

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6431
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl zie je de populairste acties om je woning in Hoensbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoensbroek kan zeer goedkoop beginnend bij € 990 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1825 en het resultaat is zo’n €260 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hoensbroek kost zo’n €4950. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12000. Daarmee bespaar je plusminus €960 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog enkele mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Hoensbroek (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een duurzame wereld? Woning Hoensbroek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat komt neer op €1075 per 12 maanden. Hierna bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hoensbroek. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3950)
€765
(€6150)
€1180
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€265
(€2250)
€320
(€2800)
Spouwmuur€230
(€1625)
€550
(€2050)
€950
(€3200)
HR++ glas€205
(€1975)
€305
(€4175)
€450
(€5125)
isolatie hoensbroek 6431

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hoensbroek?

Waarom mijn woning in Hoensbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Essent en NLE, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach, Formido, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heerlen

Met hulp van subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hoensbroek een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerlen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerlen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hoensbroek. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Hoensbroek wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hoensbroek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Hoensbroek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen