Isolatie Wijnandsrade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wijnandsrade? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Wijnandsrade. Dit kan gaan om topics als gevelisolatie en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wijnandsrade-6363

 • Lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Groene investering
 • Reductie geluid
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6363
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check je de interessantste toepassingen om je woning in Wijnandsrade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wijnandsrade is aantrekkelijk (vanaf € 720 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €235 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1625 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wijnandsrade kost plusminus €5850. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11200. De winst is circa €990 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog enkele populaire opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wijnandsrade (maart 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en een duurzame wereld? Woning Wijnandsrade isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Wijnandsrade. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€615
(€6750)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€265
(€2600)
€395
(€3150)
Spouwmuur€180
(€1475)
€510
(€2050)
€795
(€3675)
HR++ glas€250
(€2425)
€295
(€3550)
€355
(€4550)
isolatie wijnandsrade 6363

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Wijnandsrade?

Waarom mijn woning in Wijnandsrade isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Hornbach, Praxis, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nuth

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Wijnandsrade een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nuth.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Nuth
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wijnandsrade. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Wijnandsrade wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wijnandsrade voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Wijnandsrade. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen