Isolatie Hierden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hierden? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als vloerisolatie en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over isolatie Hierden. We zoomen in op items als de kruipruimte isoleren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hierden-3849

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3849
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Hierden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hierden kan zeer goedkoop (al vanaf € 710 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €195 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, dekens, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hierden kost doorgaans €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het rendement is pakweg €890 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we allerlei populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hierden (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of een bewuste samenleving? Woning Hierden isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 per jaar. Op deze pagina komen we met de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hierden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4350)
€795
(€6900)
€1030
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€285
(€1600)
€320
(€3600)
Spouwmuur€325
(€1475)
€660
(€1925)
€950
(€3000)
HR++ glas€235
(€2075)
€320
(€3975)
€450
(€5350)
isolatie hierden 3849

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hierden?

Waarom mijn woning in Hierden isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of NLE, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025, waarbij u een besparing realiseert van €335 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Harderwijk

Door subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Hierden een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.harderwijk.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Harderwijk
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Hierden. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Hierden wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hierden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hierden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen