Isolatie Groessen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Groessen? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als isolatie van de kruipruimte of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Groessen. Je kunt denken aan onderwerpen als het dak isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-groessen-6923

 • Lagere energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Relatief snel te plaatsen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6923
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de interessantste manieren om jullie woning in Groessen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Groessen kan zeer goedkoop beginnend bij € 850 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Groessen kost je zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. De besparing loopt op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het rendement is zo’n €960 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0bestaan er diverse alternatieve vormen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Groessen (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke wereld? Woning Groessen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Groessen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3400)
€795
(€4500)
€960
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€245
(€1800)
€325
(€3000)
Spouwmuur€370
(€850)
€710
(€2475)
€825
(€3650)
HR++ glas€225
(€2475)
€310
(€3500)
€355
(€5225)
isolatie groessen 6923

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Groessen?

Waarom mijn woning in Groessen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Essent en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350 en besparen tot €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Duiven

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Groessen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.duiven.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Duiven
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Groessen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Groessen wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Groessen voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Groessen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen