Isolatie Loo Gld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Loo Gld? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals gevelisolatie en schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Loo Gld. Je leest uitvoerig over onderwerpen als gevelisolatie en warmtelekken. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-loo-gld-6924

 • Flinke besparing
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6924
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de populairste werkzaamheden om een woning in Loo Gld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Loo Gld is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 780 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen liggen rond €1900 en het rendement ligt op zo’n €225 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Loo Gld kost je zo’n €5400. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Je profiteert van ongeveer €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. Hierna bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Loo Gld (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Woning Loo Gld isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Loo Gld. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€885
(€5400)
€970
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€260
(€2450)
€300
(€3100)
Spouwmuur€270
(€1050)
€510
(€2400)
€890
(€3500)
HR++ glas€215
(€1875)
€260
(€3550)
€445
(€5125)
isolatie loo-gld 6924

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Loo Gld?

Waarom mijn woning in Loo Gld isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij zoals Delta en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en besparen tot €205 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, Formido, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Duiven

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Loo Gld een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.duiven.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Duiven
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Loo Gld. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Loo Gld wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Loo Gld voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Loo Gld. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen