Isolatie Oost West en Middelbeers

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oost West en Middelbeers? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering zoals isolatie binnenkant gevel en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Oost West en Middelbeers. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en U-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oost-west-en-middelbeers-5091

 • Lagere energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder last van ongedierte
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5091
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Oost West en Middelbeers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oost West en Middelbeers is goedkoop (vanaf € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1700 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oost West en Middelbeers kost +/- €5550. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11800. Het rendement is ong. €840 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verschillende rendabele opties. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oost West en Middelbeers (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Oost West en Middelbeers isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. Dat is dus al gauw €1375 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Oost West en Middelbeers. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3500)
€715
(€4650)
€1080
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€170
(€1700)
€335
(€3200)
Spouwmuur€215
(€725)
€600
(€2350)
€780
(€3300)
HR++ glas€200
(€2525)
€340
(€4200)
€440
(€4575)
isolatie oost-west-en-middelbeers 5091

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Oost West en Middelbeers?

Waarom mijn woning in Oost West en Middelbeers isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Delta of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oirschot

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Oost West en Middelbeers een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oirschot.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oirschot
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oost West en Middelbeers. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oost West en Middelbeers wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oost West en Middelbeers voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Oost West en Middelbeers. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen