Isolatie Lent

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lent? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Lent. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-lent-6663

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal binnenklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Toekomstbestendig

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6663
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Lent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lent kan zeer goedkoop (om en nabij de € 960 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1625 en het rendement ligt op zo’n €250 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lent kost zo’n €5650. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het rendement is plusminus €780 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lent (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Woning Lent isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per 12 maanden. Op deze website check je de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lent. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€885
(€6700)
€940
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€200
(€2050)
€305
(€3100)
Spouwmuur€195
(€1750)
€650
(€2175)
€945
(€3500)
HR++ glas€230
(€2100)
€340
(€3150)
€350
(€4525)
isolatie lent 6663

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Lent?

Waarom mijn woning in Lent isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en dat levert gemiddeld op €350 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Nijmegen

Door (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Lent een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nijmegen.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nijmegen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lent. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Lent wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Lent voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lent. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen