Isolatie Stoutenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Stoutenburg? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Stoutenburg. Je komt meer te weten over topics als tochtstrips of tochtbanden en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-stoutenburg-3835

 • Minder energielasten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3835
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop zie je de meest populaire manieren om een woning in Stoutenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Stoutenburg kan zeer goedkoop beginnend bij € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Stoutenburg kost +/- €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1200. De potentiële besparing ligt op €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is ongeveer €920, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verschillende alternatieve oplossingen. Hierna behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Stoutenburg (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een energiezuinige samenleving? Woning Stoutenburg isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 op jaarbasis. Op deze website tref je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Stoutenburg. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€835
(€6300)
€1250
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€190
(€2400)
€350
(€2750)
Spouwmuur€305
(€1175)
€440
(€2375)
€850
(€3200)
HR++ glas€240
(€2125)
€290
(€3600)
€365
(€4650)
isolatie stoutenburg 3835

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Stoutenburg?

Waarom mijn woning in Stoutenburg isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Delta of Nuon, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, waarbij u een besparing realiseert van €255 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leusden

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Stoutenburg een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leusden.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leusden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Stoutenburg. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Stoutenburg wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Stoutenburg voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Stoutenburg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen