Isolatie Wehl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wehl? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties als gevelisolatie of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Wehl. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als naden en kieren dichten en koudeval. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wehl-7031

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder storende geluiden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7031
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek je de populairste acties om je woning in Wehl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wehl kan erg voordelig (ongeveer € 870 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1775 en je bespaart al snel €240 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wehl kost om en nabij de €5700. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Dit levert op plusminus €760 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we verschillende aantrekkelijke opties. Hierna beoordelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wehl (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Wehl isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. Dat komt neer op €925 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Wehl. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€635
(€6650)
€1250
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€190
(€2550)
€300
(€3400)
Spouwmuur€360
(€875)
€500
(€2000)
€935
(€3450)
HR++ glas€215
(€2350)
€310
(€3450)
€390
(€5150)
isolatie wehl 7031

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wehl?

Waarom mijn woning in Wehl isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en dat levert gemiddeld op €330 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Doetinchem

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Wehl een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.doetinchem.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Doetinchem
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wehl. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wehl wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wehl voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wehl. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen