Isolatie Gaanderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gaanderen? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen als bijv. de kruipruimte isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Gaanderen. We staan stil bij topics als schuimstrips en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-gaanderen-7011

 • Significant lagere energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder geluidsoverlast
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7011
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Gaanderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gaanderen is goed te betalen (rond de € 900 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1975 en je bespaart al snel €255 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gaanderen kost om en nabij de €4550. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11500. De winst is circa €830 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er nog meer rendabele oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Gaanderen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Gaanderen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. Dat is dus al gauw €1075 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Gaanderen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€835
(€6600)
€1150
(€8150)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€215
(€2650)
€390
(€2950)
Spouwmuur€350
(€850)
€670
(€2675)
€930
(€3300)
HR++ glas€220
(€2850)
€330
(€4075)
€350
(€4825)
isolatie gaanderen 7011

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Gaanderen?

Waarom mijn woning in Gaanderen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en besparen tot €320 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Formido, Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Doetinchem

Via een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Gaanderen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.doetinchem.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Doetinchem
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Gaanderen. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips creëer je een isolatieplan Gaanderen wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Gaanderen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Gaanderen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen