Isolatie Afferden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Afferden? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als bijv. de binnengevel isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Afferden. Je leest uitvoerig over topics als dubbel glas en subsidie Isolatie april 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-afferden-5851

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor elk budget
 • Een hoger energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5851
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek je de populairste toepassingen om jullie woning in Afferden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Afferden kan erg voordelig (vanaf zo’n € 960 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Afferden kost om en nabij de €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11400. Het rendement is om en nabij €820 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we allerlei vaak toegepaste vormen. Hierna benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Afferden (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Afferden isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Afferden. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€725
(€4950)
€1130
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€260
(€2500)
€330
(€2900)
Spouwmuur€315
(€975)
€660
(€2725)
€805
(€3100)
HR++ glas€190
(€2050)
€300
(€3175)
€400
(€5125)
isolatie afferden 5851

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Afferden?

Waarom mijn woning in Afferden isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat bespaart tot €285, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Limburg

Dankzij een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Afferden een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Limburg
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Afferden. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Afferden wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Afferden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Afferden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen