Isolatie Kaatsheuvel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kaatsheuvel? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen als de zolder isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Kaatsheuvel. We zoomen in op topics als triple glas en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-kaatsheuvel-5171

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Meer stilte in huis
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Kaatsheuvel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kaatsheuvel kan erg voordelig (om en nabij de € 800 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kaatsheuvel kost plusminus €4550. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is ongeveer €790 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we verscheidene rendabele uitvoeringen. Hierna beoordelen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Kaatsheuvel (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Woning Kaatsheuvel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Kaatsheuvel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€735
(€6050)
€1240
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€280
(€1600)
€345
(€2950)
Spouwmuur€265
(€1600)
€470
(€2625)
€865
(€3575)
HR++ glas€190
(€2825)
€335
(€3300)
€410
(€5150)
isolatie kaatsheuvel 5171

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Kaatsheuvel?

Waarom mijn woning in Kaatsheuvel isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, dat betekent een winst van 340, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loon op Zand

Dankzij opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Kaatsheuvel extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.loonopzand.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loon op Zand
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Kaatsheuvel. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Kaatsheuvel wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Kaatsheuvel voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Kaatsheuvel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen