Isolatie Kudelstaart

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kudelstaart? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Kudelstaart. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de buitengevel isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kudelstaart-1433

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1433
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek je de meest rendabele onderdelen om je woning in Kudelstaart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kudelstaart is financieel toegankelijk (om en nabij de € 800 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €270, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kudelstaart kost plusminus €5200. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1190. De besparing loopt op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13400. De winst is grofweg €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we allerlei rendabele vormen. Hieronder beoordelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kudelstaart (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of een duurzame wereld? Woning Kudelstaart isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. Dat komt neer op €900 op jaarbasis. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Kudelstaart. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€595
(€5650)
€1210
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€260
(€2500)
€360
(€3050)
Spouwmuur€380
(€1650)
€740
(€2050)
€795
(€3000)
HR++ glas€200
(€2025)
€265
(€3350)
€410
(€4825)
isolatie kudelstaart 1433

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Kudelstaart?

Waarom mijn woning in Kudelstaart isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800, dat betekent een winst van 270 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hierna tref je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Hornbach, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalsmeer

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Kudelstaart een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aalsmeer.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalsmeer
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kudelstaart. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kudelstaart wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Kudelstaart voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Kudelstaart. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen