Isolatie Eygelshoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eygelshoven? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Eygelshoven. We gaan aan de slag met thema’s als vloerisolatie en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-eygelshoven-6469

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6469
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind jij de interessantste methodes om jullie woning in Eygelshoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eygelshoven is interessant (plusminus € 980 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €190 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, glaswol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Eygelshoven kost gemiddeld €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Je profiteert van grofweg €940 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Eygelshoven (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere gemeenschap? Woning Eygelshoven isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. Dat is dus al gauw €1250 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Eygelshoven. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4050)
€815
(€5750)
€1140
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€280
(€2450)
€370
(€3450)
Spouwmuur€245
(€925)
€560
(€2800)
€905
(€3425)
HR++ glas€190
(€2650)
€305
(€3975)
€395
(€5275)
isolatie eygelshoven 6469

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

FAQ voor de isolatiespecialist in Eygelshoven?

Waarom mijn woning in Eygelshoven isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en dat bespaart tot €220 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Multimate, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kerkrade

Door gebruik te maken van subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Eygelshoven een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kerkrade.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Kerkrade
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Eygelshoven. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Eygelshoven wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eygelshoven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Eygelshoven. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen