Isolatie Hemrik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hemrik? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de schuur en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je belangrijke informatie over isolatie Hemrik. We bespreken items als muren isoleren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hemrik-8409

 • Uitstekend rendement
 • Geen vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8409
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest interessante acties om jullie woning in Hemrik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hemrik is aantrekkelijk (al vanaf € 950 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen fluctueren rond de €1600 en de potentiële besparing ligt op €220 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hemrik kost om en nabij de €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. De besparing loopt op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. De winst is ong. €930 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er nog meer interessante oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hemrik (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Hemrik isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hemrik. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€685
(€6000)
€970
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€225
(€2500)
€310
(€2850)
Spouwmuur€320
(€1100)
€540
(€2575)
€830
(€3500)
HR++ glas€205
(€2150)
€325
(€3725)
€365
(€4600)
isolatie hemrik 8409

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hemrik?

Waarom mijn woning in Hemrik isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Budget Energie of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, dat betekent een winst van 265 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Praxis, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Hemrik een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hemrik. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Hemrik wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Hemrik voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Hemrik. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen