Isolatie Terwispel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Terwispel? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie van de schuur of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Terwispel. Bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorisolatie en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-terwispel-8407

 • Significant lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8407
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de meest populaire stappen om jouw woning in Terwispel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Terwispel is financieel toegankelijk (om en nabij de € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €185, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Terwispel kost +/- €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Daarmee bespaar je plusminus €820, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Terwispel (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame samenleving? Woning Terwispel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Terwispel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€575
(€5350)
€1210
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€210
(€2300)
€335
(€3600)
Spouwmuur€210
(€1025)
€730
(€2300)
€820
(€3425)
HR++ glas€200
(€2650)
€260
(€3725)
€385
(€4725)
isolatie terwispel 8407

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Terwispel?

Waarom mijn woning in Terwispel isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en dat bespaart tot €310, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Dankzij subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Terwispel een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Terwispel. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Terwispel wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Terwispel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Terwispel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen