Isolatie Lippenhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lippenhuizen? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen als de garage isoleren en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Lippenhuizen. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van buitenmuren en energie besparen tips. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-lippenhuizen-8408

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8408
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de meest populaire onderdelen om een woning in Lippenhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lippenhuizen is betaalbaar (al vanaf +/- € 910 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lippenhuizen kost plusminus €5900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Hiermee bespaar je circa €980, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lippenhuizen (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Woning Lippenhuizen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Lippenhuizen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€675
(€7250)
€1090
(€8400)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€255
(€2550)
€390
(€2900)
Spouwmuur€340
(€775)
€500
(€2475)
€950
(€3550)
HR++ glas€205
(€2425)
€310
(€4050)
€380
(€4725)
isolatie lippenhuizen 8408

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Lippenhuizen?

Waarom mijn woning in Lippenhuizen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en geeft een besparing van €350 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Formido, Karwei, Praxis, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Dankzij (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Lippenhuizen een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Lippenhuizen. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Lippenhuizen wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Lippenhuizen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Lippenhuizen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen