Isolatie Tijnje

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tijnje? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als HR++ glas en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over isolatie Tijnje. Dit kan gaan om thema’s als de spouw isoleren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-tijnje-8406

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Duurzame investering
 • Brandbeschermend
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8406
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante manieren om je woning in Tijnje te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tijnje is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 880 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1625 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tijnje kost doorgaans €5750. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €960. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is om en nabij €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we diverse interessante alternatieven. Hieronder beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Tijnje (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Tijnje isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 p/jaar. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Tijnje. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4250)
€815
(€6450)
€1010
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€250
(€2400)
€310
(€3100)
Spouwmuur€225
(€925)
€500
(€2575)
€790
(€3450)
HR++ glas€235
(€2625)
€290
(€3900)
€440
(€4900)
isolatie tijnje 8406

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Tijnje?

Waarom mijn woning in Tijnje isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en dat bespaart tot €260 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide acties als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Opsterland

Met hulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Tijnje een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Tijnje. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Tijnje wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Tijnje voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Tijnje. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen