Isolatie Luxwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Luxwoude? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van enkele acties als triple glas of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Luxwoude. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals tussenwanden isoleren en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-luxwoude-8405

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8405
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de interessantste onderdelen om een woning in Luxwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Luxwoude is goedkoop (rond de € 890 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1825 en de winst ligt rond de €270 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, folie, steenwol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Luxwoude kost je zo’n €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. De winst is ongeveer €890 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verscheidene interessante oplossingen. Hieronder beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Luxwoude (maart 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Luxwoude isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Op deze pagina check je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Luxwoude. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€745
(€5650)
€990
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€210
(€1650)
€310
(€3250)
Spouwmuur€240
(€750)
€480
(€2775)
€950
(€3575)
HR++ glas€235
(€2050)
€340
(€4100)
€380
(€4825)
isolatie luxwoude 8405

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Luxwoude?

Waarom mijn woning in Luxwoude isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625 en dat bespaart tot €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opsterland

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Luxwoude een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.opsterland.nl voor opties in maart 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opsterland
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Luxwoude. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Luxwoude wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Luxwoude voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Luxwoude. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen