Isolatie Zwartewaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zwartewaal? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen als vliering isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Zwartewaal. We bespreken zaken als deuren isoleren en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zwartewaal-3238

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Duurzame investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3238
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest rendabele acties om jouw woning in Zwartewaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zwartewaal is aantrekkelijk (vanaf € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €220 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zwartewaal kost plusminus €5400. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Je profiteert van pakweg €980, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er diverse mogelijke opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zwartewaal (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een groenere toekomst? Woning Zwartewaal isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat is dus al gauw €950 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zwartewaal. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4100)
€815
(€4550)
€1000
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€265
(€1950)
€305
(€2700)
Spouwmuur€275
(€1575)
€460
(€2575)
€810
(€3175)
HR++ glas€205
(€2275)
€265
(€4100)
€355
(€5075)
isolatie zwartewaal 3238

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zwartewaal?

Waarom mijn woning in Zwartewaal isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €325 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Brielle

Dankzij subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 20 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Zwartewaal extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.brielle.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Brielle
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Zwartewaal. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Zwartewaal wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Zwartewaal voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Zwartewaal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen