Isolatie s Gravenmoer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in s Gravenmoer? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie s Gravenmoer. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als naden en kieren dichten en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-s-gravenmoer-5109

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Speciale groene leningen
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5109
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje check jij de interessantste onderdelen om jullie woning in s Gravenmoer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in s Gravenmoer is goed te betalen (vanaf ongeveer € 820 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1725 en de besparing loopt op tot €185, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in s Gravenmoer kost doorgaans €5700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12400. De winst is pakweg €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we diverse interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in s Gravenmoer (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning s Gravenmoer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De besparing komt neer op €1125 p/jaar. Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in s Gravenmoer. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€775
(€4800)
€1230
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€215
(€2400)
€325
(€3300)
Spouwmuur€380
(€1325)
€660
(€2675)
€790
(€3000)
HR++ glas€200
(€2200)
€325
(€3625)
€410
(€4775)
isolatie s-gravenmoer 5109

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in s Gravenmoer?

Waarom mijn woning in s Gravenmoer isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en besparen tot €350 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide projecten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Hubo, Karwei, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongen

Via een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in s Gravenmoer extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongen.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongen
Het is duidelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in s Gravenmoer. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan s Gravenmoer wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in s Gravenmoer voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in s Gravenmoer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen