Isolatie Ulicoten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ulicoten? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen als spouwmuurisolatie of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je handige informatie over isolatie Ulicoten. Je leest uitvoerig over items als muren isoleren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ulicoten-5113

 • Minder energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5113
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl tref jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Ulicoten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ulicoten is financieel toegankelijk (om en nabij de € 800 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1700 en de winst ligt rond de €265 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ulicoten kost gemiddeld €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1000. De potentiële besparing ligt op €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het voordeel is circa €780 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er diverse alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ulicoten (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere maatschappij? Woning Ulicoten isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 p/jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ulicoten. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4000)
€605
(€5850)
€1230
(€8050)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€170
(€2450)
€340
(€2900)
Spouwmuur€260
(€1225)
€550
(€2475)
€945
(€3525)
HR++ glas€245
(€2900)
€310
(€3100)
€355
(€4475)
isolatie ulicoten 5113

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Ulicoten?

Waarom mijn woning in Ulicoten isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050 en geeft een besparing van €205 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Formido, Praxis, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Baarle-Nassau

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25% van de kosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ulicoten een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.baarle-nassau.nl voor de status in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Baarle-Nassau
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ulicoten. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ulicoten wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ulicoten voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Ulicoten. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen