Isolatie Castelre

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Castelre? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Castelre. We zoomen in op onderwerpen als triple glas en schijntocht. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-castelre-5114

 • Besparen op energienota
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Kan snel aangebracht worden
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5114
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de interessantste methodes om jullie woning in Castelre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Castelre is aantrekkelijk (vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Castelre kost +/- €4650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Daarmee bespaar je ong. €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog enkele mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Castelre (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige wereld? Woning Castelre isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Castelre. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3100)
€715
(€5300)
€950
(€9350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€175
(€1950)
€340
(€3150)
Spouwmuur€180
(€925)
€550
(€1900)
€825
(€3400)
HR++ glas€190
(€1950)
€310
(€3875)
€360
(€5275)
isolatie castelre 5114

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Castelre?

Waarom mijn woning in Castelre isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en dat bespaart tot €300 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Baarle-Nassau

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Castelre een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.baarle-nassau.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Baarle-Nassau
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Castelre. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Castelre wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Castelre voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Castelre. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen